Na těchto webových stránkách využíváme soubory cookie které nám pomáhají při poskytování služeb.
Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies ukládaných na Vašem zařízení.
Mlsat, či nemlsat? Mlsat – zdravě! Přírodní arašídová proteinová tyčinka zalitá božskou mléčnou čokoládou je měkoučká a sladká tak akorát. Nambombili jsme ji slušnou dávkou buráků (17 %), kolagenem, vlákninou a syrovátkovým proteinem (24 %). Zasytí, nakopne, zachutná. Dáte si?
Ty čínko! Tyčinko! Tuhle proteinovo-kolagenovou arašídovou sladkost bez lepku si můžete s klidem dát hned po tom, co jste ve fitku zvedali těžké váhy. Jako rychlý a vydatný zdroj energie ale píchne i na cestách, při odpolední svačince nebo na zahnání hladu či chuti na sladké.
S každým vláčným kouskem se vám v puse rozpustí jemná mléčná čokoláda, arašídové máslo a hrst najemno mletých buráků. O sladkost tak akorát se postará špetička stévie. Chuť je čistě přírodní, bez barviv, konzervantů a jiných zbytečností.
Kdo chce být jak tyčka, mlsá tyčky od NaturalProtein, to se ví. Kromě 17 % pravých arašídů jsme složení proteinové tyčinky vytunili vysokým obsahem dobře stravitelné syrovátkové bílkoviny (24 %), čekankové vlákniny a 1000 mg kolagenu.
Zatímco syrovátková bílkovina zamaká na regeneraci svalů po fyzické aktivitě, vláknina se postará o dlouhodobý pocit sytosti a kolagen podpoří zdraví kloubů, nehtů, vlasů nebo kůže.
• Rychlý a snadný zdroj dobře stravitelných bílkovin a vlákniny.
• Zasytí na dlouhou dobu.
• Přírodní ingredience pro přirozenou chuť.
• Měkká, vláčná struktura, zalitá mléčnou čokoládou.
• Bohatých 17 % arašídů a dávka arašídového másla.
• 1000 mg kolagenu pro lepší zdraví kloubů, nehtů a vlasů.
• Bez lepku.
… arašídy jsou bohaté na zdravé tuky a bílkoviny a umí rychle navodit pocit sytosti?
… vláknina z čekanky (inulin) přispívá k normální funkci střev?
… kolagen je nejrozšířenější druh proteinu (bílkoviny) v našem těle? Je důležitý pro pohybový aparát, svaly, pleť, vlasy i nehty. Ovšem s přibývajícím věkem v těle ubývá.
Kompletní seznam a popis všech surovin proteinové tyčinky najdete v záložce „složení a výživové údaje“.
Produkt: Proteinová tyčinka s kolagenem - Arašídová se sladidly (steviol - glykosidy)
Složení: Čekanková vláknina, syrovátková bílkovina, mléčná čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, emulgátor: sójový lecitin, vanilkový extrakt), arašídy 17 %, čekanková vláknina, kokosový olej, arašídové máslo 4,2 %, izolát, kukuřičná vláknina, hovězí kolagen typu I, glycerol, sladidlo: steviol-glykosidy, emulgátor: slunečnicový lecitin.
Velikost balení: 50 g
GMO: Výrobek v souladu s požadavky Nařízení (ES) 1829/2003 a 1830/2003 neobsahuje GMO a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných surovin.
ve 100g | v 1 porci (50 g) | |
---|---|---|
Energie | 1 875 kJ / 448 kcal | 938 kJ / 224 kcal |
Tuky | 28 g | 14 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g | 7 g |
Sacharidy | 21 g | 10.5 g |
- z toho cukry | 17 g | 8.5 g |
Vláknina | 19 g | 9.5 g |
Bílkoviny | 24 g | 12 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Arašídy disponují resveratrolem, což je látka, která má kromě antioxidačních účinků významný vliv na hubnutí. Navíc redukují touhu se přejídat a zároveň i chuť na sladké. Jejich konzumace zrychluje metabolismus, takže pokud přemýšlíš, který protein vybrat vedle hubnutí, arašídy jsou jasná volba.
Čekanková vláknina, jinak také inulin, je přírodní látka, která slouží jako prebiotikum. Inulin je sacharid – rozpustná vláknina, která má velmi nízkou energetickou hodnotu. Z toho důvodu ji naleznete v potravinách pro diabetiky a v dietních výrobcích. Díky své struktuře se nevstřebává v tenkém střevě, ale prochází až tlustým střevem, kde právě slouží jako prebiotikum. Posiluje zdravou střevní mikroflóru, pozitivně působí na trávení a je vhodná i pro diabetiky nebo při zácpě. Je zdrojem výživy pro prospěšné bakterie ve střevě, zejména pro přátelskou bakterii Lactobacillus bifidus. Vyživuje buňky střeva a podporuje udržení rovnováhy střevní mikroflóry. Tím podporuje naší obranyschopnost.
Syrovátková bílkovina (syrovátkový protein) je zdroj bílkovin té nejvyšší kvality. Obsahuje vysoký podíl aminokyselin a nejvyšší podíl bílkovin z přírodních zdrojů. Syrovátková bílkovina pochází z mléka (druhým proteinem také z mléka je kasein) a vzniká jako vedlejší produkt během přeměny mléka na sýr. Syrovátkový protein je mnohem lepší než ostatní formy proteinů. Tělu poskytuje širokou škálu aminokyselin, které slouží k budování svalové hmoty, zároveň tělo posilují a regenerují. Syrovátková bílkovina se dobře vstřebává, a navíc působí jako antioxidant. Posiluje imunitní systém a podporuje metabolismus.
Kolagen je důležitou bílkovinou, která má nespočet velké množství pozitivních přínosů pro lidské zdraví. Nejen, že pomáhá ke krásnému a mladistvému vzhledu, ale má také významnější funkci. Jedná se o nejrozšířenější druh proteinu v našem těle, a zároveň je to nejstarší stavební prvek, který tvoří základ pohybového aparátu u savců. Působí pozitivně na pohybové ústrojí, budování svalů, stav pleti, správné trávení, zdravé srdce a cévy, a navíc zpomaluje stárnutí. Kolagen je zkrátka zázračná bílkovina, která nesmí v našem organismu chybět.
Kakaové máslo obsažené v našich proteinových tyčinkách má také řadu pozitivních přínosů pro zdraví! Kakaové máslo se vyrábí lisováním z pražených kakaových bobů, z čehož vzniká žlutá hmota podobná kokosovému tuku. Jeho výhodou je vysoká stabilita, a to díky antioxidantům, které zabraňují jeho žloutnutí. Antioxidanty obsažené v kakaovém másle bojují proti volným radikálům v těle a zabraňují oxidačnímu stresu. Máslo navíc zjemňuje a vyživuje pokožku, má nižší obsah energie než jiné tuky, ale zároveň obsahuje zdravé tuky. Je přírodním zdrojem vitamínů a minerálů a najdete v něm vysoký obsah vitamínu E. Navíc pozitivně působí na psychiku a výborně chutná!