Na těchto webových stránkách využíváme soubory cookie které nám pomáhají při poskytování služeb.
Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies ukládaných na Vašem zařízení.
Mlsat, či nemlsat? Mlsat – zdravě! Přírodní jahodová proteinová tyčinka zalitá božskou bílou čokoládou je měkoučká a sladká tak akorát. Nambombili jsme ji lyofilizovanými jahodami (8,5 %), kolagenem, vlákninou a syrovátkovým proteinem (21 %). Zasytí, nakopne, zachutná. Dáte si?
Ty čínko! Tyčinko! Tuhle proteinovo-kolagenovou sladkost bez lepku si můžete s klidem dát hned po tom, co jste ve fitku zvedali těžké váhy. Jako rychlý a vydatný zdroj energie ale píchne i na cestách, při odpolední svačince nebo na zahnání hladu či chuti na sladké.
S každým vláčným kouskem se vám v puse rozpustí jemná bílá čokoláda, kakaové máslo z vylisovaných pražených bobů a luxusní mrazem sušené jahody. O sladkost tak akorát se postará špetička stévie. Chuť je čistě přírodní, bez barviv, konzervantů a jiných zbytečností.
Kdo chce být jak tyčka, mlsá tyčky od NaturalProtein, to se ví. Kromě 8,5 % lyofilizovaných jahod jsme složení proteinové tyčinky vytunili vysokým obsahem dobře stravitelné syrovátkové bílkoviny (21 %), čekankové vlákniny a 1000 mg kolagenu.
Zatímco syrovátková bílkovina zamaká na regeneraci svalů po fyzické aktivitě, vláknina se postará o dlouhodobý pocit sytosti a kolagen podpoří zdraví kloubů, nehtů, vlasů nebo kůže.
• Rychlý a snadný zdroj dobře stravitelných bílkovin a vlákniny.
• Zasytí na dlouhou dobu.
• Přírodní ingredience pro přirozenou chuť.
• Měkká, vláčná struktura, zalitá bílou čokoládou.
• 8,5 % lyofilizovaných jahod s hromadou vitamínů C a A.
• 1000 mg kolagenu pro lepší zdraví kloubů, nehtů a vlasů.
• Bez lepku.
… lyofilizované ovoce si díky sušení mrazem zachová důležité živiny a čerstvou chuť?
… vláknina z čekanky (inulin) přispívá k normální funkci střev?
… kolagen je nejrozšířenější druh proteinu (bílkoviny) v našem těle? Je důležitý pro pohybový aparát, svaly, pleť, vlasy i nehty. Ovšem s přibývajícím věkem v těle ubývá.
Kompletní seznam a popis všech surovin proteinové tyčinky najdete v záložce „složení a výživové údaje“.
Produkt: Proteinová tyčinka s kolagenem - Jahodová se sladidly (steviol - glykosidy)
Složení: Čekanková vláknina, syrovátková bílkovina, bílá čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, emulgátor: sójový lecitin, vanilkový extrakt), lyofilizované jahody 8,5%, čekanková vláknina, kokosový olej, kakaové máslo, maltitol , hovězí kolagen typu I, glycerol, sladidlo: steviol-glykosidy, emulgátor: slunečnicový lecitin.
Velikost balení: 50 g
GMO: Výrobek v souladu s požadavky Nařízení (ES) 1829/2003 a 1830/2003 neobsahuje GMO a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných surovin.
ve 100g | v 1 porci (50 g) | |
---|---|---|
Energie | 1 583 kJ / 378 kcal | 792 kJ / 189 kcal |
Tuky | 17 g | 8.5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g | 6 g |
Sacharidy | 24 g | 12 g |
- z toho cukry | 21 g | 10.5 g |
Vláknina | 27 g | 13.5 g |
Bílkoviny | 21 g | 10.5 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Lyofilizované jahody jsou jahody sušené mrazem. Jedná se o metodu, která prodlužuje trvanlivost ovoce, zachovává většinu vitamínů, minerálů a neztrácí chuť ani vlákninu. Lyofilizované ovoce je 100% přírodní bez přidaného cukru. Sušené jahody obsahují přísun vitamínů A, B, D a E, ale také fosforu, draslíku, kobaltu, fluoru, mědi, selenu, železa a sodíku. Také nesmíme zapomenout na vitamín C, jehož množství je srovnatelné s obsahem v citrusových plodech. Jahody také obsahují kyselinu ellagovou, která se řadí k antioxidantům.
Čekanková vláknina, jinak také inulin, je přírodní látka, která slouží jako prebiotikum. Inulin je sacharid – rozpustná vláknina, která má velmi nízkou energetickou hodnotu. Z toho důvodu ji naleznete v potravinách pro diabetiky a v dietních výrobcích. Díky své struktuře se nevstřebává v tenkém střevě, ale prochází až tlustým střevem, kde právě slouží jako prebiotikum. Posiluje zdravou střevní mikroflóru, pozitivně působí na trávení a je vhodná i pro diabetiky nebo při zácpě. Je zdrojem výživy pro prospěšné bakterie ve střevě, zejména pro přátelskou bakterii Lactobacillus bifidus. Vyživuje buňky střeva a podporuje udržení rovnováhy střevní mikroflóry. Tím podporuje naší obranyschopnost.
Syrovátková bílkovina (syrovátkový protein) je zdroj bílkovin té nejvyšší kvality. Obsahuje vysoký podíl aminokyselin a nejvyšší podíl bílkovin z přírodních zdrojů. Syrovátková bílkovina pochází z mléka (druhým proteinem také z mléka je kasein) a vzniká jako vedlejší produkt během přeměny mléka na sýr. Syrovátkový protein je mnohem lepší než ostatní formy proteinů. Tělu poskytuje širokou škálu aminokyselin, které slouží k budování svalové hmoty, zároveň tělo posilují a regenerují. Syrovátková bílkovina se dobře vstřebává, a navíc působí jako antioxidant. Posiluje imunitní systém a podporuje metabolismus.
Kolagen je důležitou bílkovinou, která má nespočet velké množství pozitivních přínosů pro lidské zdraví. Nejen, že pomáhá ke krásnému a mladistvému vzhledu, ale má také významnější funkci. Jedná se o nejrozšířenější druh proteinu v našem těle, a zároveň je to nejstarší stavební prvek, který tvoří základ pohybového aparátu u savců. Působí pozitivně na pohybové ústrojí, budování svalů, stav pleti, správné trávení, zdravé srdce a cévy, a navíc zpomaluje stárnutí. Kolagen je zkrátka zázračná bílkovina, která nesmí v našem organismu chybět.
Kakaové máslo se vyrábí lisováním z pražených kakaových bobů, z čehož vzniká žlutá hmota podobná kokosovému tuku. Jeho výhodou je vysoká stabilita, a to díky antioxidantům, které zabraňují jeho žloutnutí. Antioxidanty obsažené v kakaovém másle bojují proti volným radikálům v těle a zabraňují oxidačnímu stresu. Máslo navíc zjemňuje a vyživuje pokožku, má nižší obsah energie než jiné tuky, ale zároveň obsahuje zdravé tuky. Je přírodním zdrojem vitamínů a minerálů a najdete v něm vysoký obsah vitamínu E. Navíc pozitivně působí na psychiku a výborně chutná!